Cine suntem Autorizări Referinţe Produse Servicii Date de contact Home

     Produse  > Instalatii de epurare
 

Ministatii de epurare tip SBR

 

Date tehnice principale:

-          Recipient cilindric orizontal din poliesteri armati cu fibra de sticla:

-          dispozitiv alimentare cu apa uzata (air-lift alimentare);

-          dispozitiv de evacuare apa epurata (air-lift evacuare);

-          dispozitiv de recirculare namol (air-lift recirculare)

-          dispozitiv de dispersie a aerului (discuri cu membrana de cauciuc perforata pentru aerarea cu bule fine);

-          sistem de comanda complet automatizat;

-          aerator (suflanta aer);

-          furtune, mufe, racorduri necesare punerii in functiune a instalatiei;

-          consiliere in vederea executarii lucrarilor de montaj ( firma noastra nu executa excavatiile pentru montaj  insa va putem consilia astfel incat orice problema ar putea aparea in executia acestor lucrari sa gasim impreuna solutia optima)

-          punerea in functiune a instalatiei;

-          monitorizarea timp de 6-10 luni a parametrilor de functionare;

Perioada de vidanjare 2 ani

Produs certificat I.C.E.C.O.N. si conform SR EN 12566-3
Productie certificata ISO 9001

Garantie:  2 ani – automatizare; 10 ani - recipient

-          Alte detalii tehnice pe: www.cribernet.ro

 

 

Functionare SBR

Metoda de epurare are la baza principiul conform caruia aerarea puternica a unei ape uzate (bogata in substante organice) depozitata intr-un tanc de aerare are drept consecinta agregarea materiei fin suspendate si coloidale in flocoane.


 Flocoanele reprezinta substanta nutritiva si suportul bacteriilor.In acest fel flocoanele au o mare capacitate de absorbtie a substantelor organice din apa poluata acestea fiind descompuse apoi de microorganisme.

 Instalatiia SBR (sequencing batch reactor sau reactor biologic cu alimentare secventiala) reprezinta de fapt o tehnologie de epurare cu namol  activ asemanatoare cu cea din statiile de epurare orasenesti, diferenta esentiala īn comparatie cu acestea constīnd din segmentarea procesului si comasarea lui tehnologic īntr-un singur compartiment.


 Īn sistemul SBR se disting 5 etape secventiale ale procesului de epurare, care se repeta ciclic. Ele sunt  precedate de epurare mecanica ( decantare).

 Cele 5 etape sunt urmatoarele:

 

Etapa 1:  Alimentare: o cantitate predeterminata de apa uzata este preluata din bazinul de decantare cu ajutorul unui air-lift  si se introduce īn bazinul de aerare unde se amesteca cu namolul activ ramas din ciclul precedent. Datorita formei speciale a air-liftului, numai apa decantata (fara solide si fara grasimi) este transferata in bazinul de aerare.

 

Etapa 2: Aerare : apa uzata este  aerata in intervale regulate si bine definite. Prin oprirea si pornirea aerarii au loc  procesele de nitrificare, denitrificare ceea ce duce la  o eliminare cat mai eficienta a compusilor organici ai azotului.  Distributia aerului in masa apei se face cu ajutorul unor membrane de cauciuc cu perforatii fine. Datorita dimensiunii mici a bulelor de aer introduse, o mare cantitate de oxigen poate fi dizolvata in apa. Cu ajutorul acestui oxigen microorganismele (  prezente in namolul activ) vor decompune substanta organica (pe care o utilizeaza ca sursa de hrana), si se vor inmulti.

Etapa 3: Decantare : in aceasta etapa se opreste toata instalatia, lasīnd timp suficient pentru sedimentarea flocoanelor de namol care se vor depune pe fundul bazinului. In acest fel in partea superioara a bazinului ia nastere o zona cu apa limpede, epurata.

 

Etapa 4: Evacuare : apa  epurata decantata se evacueaza  in cantitate determinata tot cu ajutorul unui air-lift , numai din partea superioara a camerei

 

Etapa 5 : Recirculare namol –  Datorita faptului ca namolul activ  se va inmulti o parte din acesta  este recirculat din bazinul de aerare in  decantor.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cautare rapida in tot site-ul: Meridian Guestbook  |  Adauga-ne la lista ta de Favorite  | 
Link-uri:
I.S.C.I.R.  Centrale.ro  Yahoo!Mail  Cool wallpapers  Divertisment